Publicador de continguts


Fes un currículum irresistible amb aquests tips


27 de febrer de 2024

Quan es tracta d'elaborar un currículum, especialment si és la primera vegada que ho fas, potser et sentiràs confús/usa davant de la gran quantitat d'informació que circula per Internet amb tants models i alternatives, la qual cosa pot ocasionar que et desanimis en intentar interpretar la informació i no saber per on començar a elaborar el tan temut document.

És important que sàpigues que no hi ha una opció única que sigui la millor per a tots els currículums, i així com les persones creixem i evolucionam, el nostre CV també ho fa amb nosaltres. Per tant, tingues en compte que el CV serà un document que hauràs d'anar modificant a mesura que vagis adquirint formació i/o experiència laboral.

Per això avui et donam una sèrie de consells i recomanacions essencials per a garantir l'eficàcia i la professionalitat del teu CV, especialment si és la primera vegada que t'hi enfrontes.
Intentarem aclarir els teus dubtes i trobar l'opció més adequada per a tu.

El format del teu CV i la manera com el presentes

A l'hora de presentar el teu CV el format i la presentació són claus. Opta per un disseny net, que sigui fàcil de llegir i navegar. Pots utilitzar vinyetes per a organitzar la informació de manera clara i concisa. A més, assegura't que la font i la mida del text siguin llegibles. Recorda que la primera impressió és fonamental, així que assegura't que el teu CV sigui visualment atractiu i estigui ben organitzat.

A l'hora d'enviar-lo, utilitza un format en PDF per a garantir la consistència del disseny en diferents dispositius.

Una recomanació important: digues sempre la veritat al CV. És molt important ser sincer/ra respecte a la teva formació i experiència. La teva tasca és presentar-te de la millor manera possible sense exagerar ni mentir.

Les teves dades de contacte

En la secció de dades de contacte, assegura't d'incloure informació precisa i actualitzada. Proporciona el teu nom complet i els teus cognoms, un número de telèfon on estiguis operatiu/iva i una adreça de correu electrònic professional. Evita adreces de correu electrònic complicades i opta per qualque cosa senzilla i fàcil de recordar. Per exemple, "elteunom.elteullinatge@gmail.com" pot ser un encert.

Objectiu professional

L'objectiu professional és l'oportunitat per a destacar les teves metes i les teves habilitats. Descriu clarament el tipus de treball que cerques i com pots contribuir a l'empresa per a millorar-la i aportar-hi un valor afegit.
Per exemple, "Cerc una oportunitat per a aplicar les meves habilitats de comunicació i treball en equip en un entorn on pugui aprendre i créixer professionalment".
Fes es el teu objectiu breu, destacant les teves principals capacitats i aspiracions professionals.

Formació acadèmica

A la secció de formació acadèmica, enumera els teus estudis amb detall. Inclou el nom dels nivells educatius, el nom de la institució i les dates d'inici i finalització. Si estàs actualment matriculat en uns estudis, assegura't d'indicar-ho al CV. Evita escriure nivells innecessaris. Si estàs estudiant batxillerat s'entén que ja has obtingut l'ESO i no és necessari indicar-ho.
La manera correcta d'indicar la teva formació és:
Titulació - institució o escola - any d'inici i finalització.
Per exemple: "Tècnic en Informàtica - Centre on has estudiat - Octubre de 2022 - Actualitat".

Formació complementària

La formació complementària es refereix a qualsevol tipus d'educació extra o addicional que complementa o amplia els coneixements i les habilitats adquirits durant la teva etapa de formació formal. Exemples: voluntariat, seminaris, conferències, cursos curts o especialitzats, certificats de professionalitat… Recorda que tot compta.

Experiència laboral o experiència no professional

Si tens experiència laboral prèvia, detalla els teus treballs anteriors de manera clara i concisa. Inclou informació rellevant com el càrrec, l'empresa, les funcions que realitzaves i les dates de l'ocupació. Si no tens experiència laboral formal no et preocupis; pots ressaltar experiències no professionals com pràctiques en alguna empresa, voluntariat o projectes personals que demostrin les teves habilitats i les teves capacitats.
Per exemple, "Voluntariat al refugi d'animals - 2021-2024".
Si no tens cap tipus d'experiència, ni professional ni no-professional, destaca les teves habilitats en un apartat diferenciat de la resta.

Competències i habilitats

Aquest apartat és especialment rellevant si és la teva primera vegada al món laboral, ja que enumerar les teves forces i les teves habilitats pot marcar la diferència amb la resta de candidats i permetre que la persona que et contracti conegui un poc més sobre tu. Les habilitats poden ser tècniques, com la gestió de programes informàtics, o poden ser habilitats conegudes com "soft skills", com ara la capacitat de treball en equip, la puntualitat, la responsabilitat, l'empatia, la simpatia…

Coneixements informàtics i idiomes

Destaca les teves habilitats informàtiques i lingüístiques en seccions separades. Enumera els programes informàtics que domines i el teu nivell de competència en els diferents idiomes. Utilitza termes com bàsic, intermedi o avançat per a descriure el teu nivell de competències en els idiomes que vulguis escriure si no coneixes quin és el teu nivell. Si el coneixes sempre és preferible que el detallis. Per exemple, "Anglès B1 o Anglès - Nivell Intermedi".

Crear el primer CV pot resultar un repte, però recorda que ens tens al teu costat quan els dubtes puguin sorgir. Contacta amb nosaltres i t'ajudarem en tot el que necessitis.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts