Banner_Sexualitat

El 'parxe' anticonceptiu o pegat

El 'parxe' anticonceptiu o pegat

HEADER parxe anticonceptiu o pegat

El 'parxe' o pegat és un adhesiu prim que s'aplica en una zona del cos on no hi hagi pèl (per exemple, a les natges, abdomen, espatla i la part exterior del braç), però és important que la superfície d'aplicació estigui neta, eixuta i lliure de cremes.

Com funciona?

A través de la pell el pegat allibera un flux continu d'hormones idèntiques a les que són presents a les pastilles anticonceptives: progestàgens i estrògens, els quals inhibeixen l'ovulació de la dona amb la qual cosa no hi ha possibilitat d'embaràs.

No obstant, a l'igual que passa amb la píndola i l'anella, el "parxe" no prevén les infeccions de transmissió sexual.

Així que si no tens parella estable, tens diferents parelles sexuals o desconeixes si la teva parella té alguna malaltia de transmissió sexual, la millor opció que pots triar és la doble protecció, és a dir, que a més de posar-te el pegat per evitar l'embaràs, cal que en les teves relacions empris també el preservatiu per evitar infeccions de transmissió sexual.

Com s'utilitza?

S'aplica un pegat nou cada setmana, durant tres setmanes. Per exemple, si comences el pròxim dimarts, hauràs de canviar-lo per un de nou el següent dimarts.

La quarta setmana no s'ha de posar cap pegat, es descansa i és en aquesta setmana de descans quan apareixerà la menstruació.

 Després d'aquesta setmana de descans s'aplica un nou pegat i comença un nou cicle, amb un nou blister de tres nous pagats per posar.

La millor opció és anar canviant de lloc el pegat i no posar-lo on havies col.locat l'anterior.

Pots realitzar tot tipus d'activitats amb el pegat ja que no es desferra de la pell, està controlat per poder fer saunes, natació..., sense risc que es desferri.

Quan començar? 

Amb l'especialista es decideix quan es comença a emprar el pegat. Es recomana començar amb el primer pegat el primer dia de la menstruació.

On es posa?

El pegat s'ha de posar a la pell sana, sense pèl, neta i sense crema.

Es recomanen quatre zones del cos on aplicar el pegat: glutis, abdomen, part del tronc superior (mai als pits) i la part exterior i superior dels braços en un lloc on la roba no fregui. Cal pressionar fins que els costats estiguin ben aferrats.

És aconsellable anar alternant els llocs on es posa. També es recomana comprovar i mirar el pegat tots els dies  i que estigui ben aferrat.

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts