Banner_Treball

Com cercar i trobar feina a Balears

Com cercar i trobar feina a Balears

HEADER primer pas com començar a cercar feina

Per començar a cercar feina és recomanable fer un currículum i apuntar-se com a demandant de feina a l'oficina d'ocupació (SOIB).

Requisits per a poder treballar a Espanya

Legalment es pot començar a treballar als setze anys, sempre que els menors visquin de forma independent o aportin el consentiment patern o del tutor/ la institució responsable. No poden realitzar activitats que impliquin horari nocturn ni hores extres.

Els menors de setze anys poden participar a espectacles públics amb autorització prèvia, si no es posen en perill ni la seva salut ni la formació professional ni humana (articles 6 i 7 de l'Estatut dels treballadors ).

Currículum Vitae i cartes de presentació

El currículum és el document que exposa les dades personals, la formació i l'experiència laboral.
La carta de presentació serveix per presentar la disponibilitat i l'interés en un lloc de feina concret. Pot acompanyar el currículum en resposta a un anunci o per presentar-se a una empresa.

Teniu diferents models de currículum al web de PalmaActiva.

SOIB

 

El SOIB és el Servei d'Ocupació de les Illes Balears. Per apuntar-s'hi s'han de dirigir a l'oficina que correspongui al codi postal del domicili.

La documentació necessària per inscriure-s'hi com a demandant de feina al SOIB és: DNI, targeta d'identitat o passaport, permís de feina i residència, targeta de la Seguretat Social  (si ja s'ha fet feina abans), i certificat de la titulació professional i/o acadèmica més alta que es tingui.

Oficines a Palma


Veure Oficines del SOIB a Palma en un mapa més gran

Cercador d'oficines del SOIB

A més, ara ja es pot connectar en línia a l'Oficina Virtual d'Ocupació i/o al portal del Servei Públic de Feina Estatal-SEPE, per a realitzar tràmits: inscriure-s'hi, renovar la demanda, obtenir informes personalitzats, etc.

Portal de treball: Empléate ofertes de treball, punt de trobada entre ciutadans i empreses.

Garantia Juvenil iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels joves menors de 25 anys al mercat de treball.

Serveis d'orientació laboral

Xarxa d'oficines del SOIB. S'ha de contactar amb el servei d'orientació de l'oficina que correspongui.

PalmaActiva. Ajuntament de Palma. Informació i orientació laboral sense cita prèvia. Cal empadronament a Palma.Carrer dels Socors 22, Palma

DOIP-Fundació Universitat-Empresa. Sessions gratuïtes d'orientació professional per a universitaris. Cal inscripció a la borsa de feina del DOIP i targeta del SOIB.

Requisits per treballar, models de currículum, com funciona el Servei d'Ocupació Balear (SOIB) i llistat de serveis d'orientació laboral.

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Actualitat sobre Treball

Ofertes de treball

Ofertes de treball

Data darrera modificació: 17 de juliol de 2023

Publicador de continguts