Banner_Sexualitat

Mètodes anticonceptius naturals

Mètodes anticonceptius naturals

Sexconsulta no considera aquestes opcions mètodes anticonceptius per la seva escassa i baixa eficàcia anticonceptiva. Per aquest motiu es presenten com opcions naturals.

Marxa enrere


Existeix la creença errònia que si es comença una relació sexual amb penetració i arribat el moment d'ejacular l'home treu el penis de la vagina i ejacula fora no hi ha risc que la dona es quedi embarassada.

A part que aquest sistema pot tallar la satisfacció de la parella, no és eficaç com a mètode anticonceptiu. El motiu és que l'home quan està excitat produeix una preejaculació originada per unes glàndules anomenades de Cowper. Són unes gotes de líquid seminal, transparents i quasi imperceptibles. Si les analitzàssim veuríem que poden contenir espermatozous.

Per tant, si s'ha produït un contacte entre aquest líquid preseminal i la vagina hi pot haver risc d'embaràs. També i si la persona és portadora, la transmissió es produeix a través d'aquest líquid d'infeccions de transmissió sexual.

De fet, es donen molts embarassos o ensurts per aquesta pràctica. Per a estalviar aquest risc es recomana posar el preservatiu de seguida que el penis estigui en erecció i així no es corre cap perill o emprar algun altre mètode anticonceptiu si hi ha garanties demostrades que no hi pot haver cap infecció, ja que com hem esmentat abans la marxa enrere no prevé la transmissió d'infeccions de transmissió sexual, entre els quals el VIH.

Recorda que "abans de ploure, plovisqueja".

Ogino, moc cervical i temperatura basal

Es tracta d'una opció natural per a evitar l'embaràs, però NO protegeix de les infeccions de transmissió sexual (ITS).

Es determina el calendari, la temperatura i la textura del moc cervical de l'ovulació i es tracta de practicar l'abstinència els dies fèrtils. És una opció poc recomanable ja que requereix conèixer perfectament la fisiologia i l'anatomia del cicle ovàric. Per això no és aconsellable per a les dones que sovint tenen menstruacions irregulars. A més, la dona pot ovular més d'una vegada al mes sense saber-ho.

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts