Publicador de continguts


Guia de recursos per afrontar els TCA


30 de novembre de 2023

En l'actualitat la societat ens bombardeja constantment amb imatges i estàndards de bellesa que promouen un estàndard ideal. Aquesta obsessió per a arribar a un “ideal” irreal ha duit a la proliferació de la insatisfacció corporal. És fonamental abordar aquest tema i destacar la importància de la diversitat corporal i l'acceptació dels nostres cossos tal com són.


La cerca implacable de la perfecció corporal pot tenir greus conseqüències. Molts joves sofreixen trastorns de conducta alimentaria, ansietat, depressió i baixa autoestima a causa de la pressió estètica. A més, es poden generar prejudicis i discriminació cap a qui no s'ajusta a aquests estàndards físics, la qual cosa augmenta les bretxes entre les persones i pot afectar directament la nostra autoimatge. 


Què són els trastorns de la conducta alimentària (TCA)? 


Els trastorns de la conducta alimentària són un grup de trastorns mentals caracteritzats per una conducta alterada en relació amb l’alimentació, preocupació pel menjar i, en determinats casos, pel pes i la figura corporal. Els TCA inclouen trastorns com l'anorèxia, la bulímia i l'ortorèxia. Aquestes condicions poden tenir greus conseqüències per a la salut física i mental, però és important recordar que la recuperació és possible amb el suport adequat.


Necessites ajuda o coneixes qualcú que en necessiti?


Si tu o qualcú que coneixes lluita amb un TCA, és fonamental cercar ajuda al més aviat possible. Aquí a Mallorca, i a les Illes Balears, hi ha recursos i organitzacions que et poden oferir suport i orientació:


Associació contra l'anorèxia i la bulímia (ACAB): atenen famílies i persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària a tot el territori insular i peninsular.
Tel.: 934 549 109
A/e: consulta@acab.org


Unitat de Trastorns de Conducta Alimentària (HUTCA) de l'Hospital Son Espases: els i les professionals de la salut mental del centre poden oferir avaluació, diagnòstic i tractament per a persones amb TCA. Pots sol·licitar una cita a través del teu metge de capçalera del teu centre de salut.

Tel: T. 871 206 243


Menjadors Compulsius Anònims: aborden tots els TCA. Grup de suport. Reunions presencials i en línia totes les setmanes. Tenen reunions a Palma i Menorca.
Lloc: c. de l’Orquídia 3, Palma. Prop de l'Ocimax. 
Tel: 615 837 940


És normal sentir por o estar consternat a l’hora d’afrontar un TCA, però recorda que no estàs tot/a sol/a en això. La recuperació és un procés que du temps, però amb el suport adequat i l'accés a recursos útils és possible recuperar una relació saludable amb el menjar i el cos.
 
Sempre és valent demanar ajuda quan en necessites. Som aquí per a tu en cada pas del camí!

 

Galeria Multimèdia


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts