Publicador de continguts


Garantia Juvenil: "Ha deixat el grup Ni estudia ni treballa"


20 de novembre de 2023

Guia pas a pas per a beneficiar-te de Garantia Juvenil

 

Però, què és Garantia Juvenil?

Primer de tot volem que coneguis què és Garantia Juvenil. És un programa a nivell europeu que suposa oportunitats per a joves d'entre 16 i 29 anys en recerca de feina, que no estiguin estudiant o formant-se, ni tampoc treballant. Per tant, el principal objectiu és aconseguir una oportunitat professional. Inscriure's a Garantia Juvenil permet accedir a formació i orientació laboral per a afrontar un futur de plena autonomia.

Així que, joves d'entre 16 i 29 anys, podeu fer la inscripció sempre que compliu els requisits.

Beneficis de Garantia Juvenil

Se t'obriran diverses portes:

  • Formació especialitzada

Amb l'accés a cursos, tallers i certificats podràs millorar habilitats professionals.

  • Suport en la recerca de feina

Si el que necessites és una empenta en la preparació laboral, com per exemple la redacció de currículums, la manera d'afrontar entrevistes de feina o conèixer recursos útils, també disposes d'orientació laboral específica per a joves.

  • Subvencions i ajudes

En aquest moment de recerca de la professió pot resultar necessari comptar amb un suport econòmic, així que hi ha ajudes econòmiques per a fer formació, així com altres programes de beques i contractació.

  • Contactes amb empreses del teu entorn.

També te permet conèixer empreses i sectors de feina en què t'agradaria veure't treballant en el futur, amb jornades i visites específiques.

Com inscriure't a Garantia Juvenil

Per tal d'accedir als beneficis és imprescindible que t'hi donis d'alta.

Tens 3 opcions per a triar:

  • T'hi pots apuntar des de ca teva, en línia, a través de la plataforma oficial. I si necessites un mà, a Palmajove t'ajudarem per a fer el tràmit.
  • Amb el SOIB, demana primer una cita telefònica amb orientació del SOIB. La tendràs amb l'oficina que et toca segons el teu codi postal. El dia acordat et telefonaran i, si és necessari, et convocaran a anar una oficina de manera presencial per a donar-te d'alta a Garantia Juvenil.
  • La Cambra de Comerç de Mallorca també disposa d'un servei per a ajudar-te a fer la inscripció. De manera gratuïta pots demanar cita prèvia a infopice@cambramallorca.com o al telèfon 971 710 188. Tant amb una opció com amb l'altra, crearàs el teu perfil, amb un usuari i contrasenya, o amb Cl@ve, i completaràs les dades personals i de contacte, així com fixaràs cap a quin sector vols dedicar-te.

Suport i recursos disponibles a Garantia Juvenil

Estar d'alta a Garantia Juvenil ajuda a accedir a una feina, o a començar un curs. De fet, està pensat per a que menors de 30 anys pogueu rebre una oferta de treball, d’educació o formació després d’haver finalitzat els estudis o després d’haver quedat en atur. Compta amb el SOIB Jove, que agrupa els serveis i programes que pots aprofitar una vegada inscrit/ta. Si no tens estudis d'FP Superior o universitaris, pots demanar cita amb el SOIB Jove Orientació per a accedir i sumar-te a les diferents opcions.

Aprofita al màxim Garantia Juvenil

Una vegada ja tens perfil se't presenten al davant oportunitats formatives i projectes de feina adreçats específicament a joves menors de 30 anys inscrits. Esperam que aquesta guia útil per a llançar-te a noves possibilitats per al teu futur professional.

Consulta al web de la Cambra de Comerç els cursos amb inscripció oberta i inscriu-t'hi en el que més t'agradi


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts