Banner_Sexualitat

Altres mètodes anticonceptius

Altres mètodes anticonceptius

Diu de Coure

El DIU o dispositiu intrauterí de coure funciona impedint el pas dels espermatozous en el seu trajecte i evitant la fecundació i la implantació de l'òvul a l'úter si s'hagués produït fecundació. La seva duració és de 3 a 5 anys.

Diu de Progesterona

Es tracta d'un DIU o dispositiu intrauterí que allibera petites quantitats d'hormona durant 5 anys. Igual que el DIU de coure cal anar a un/una ginecòlog/loga per a inserir-lo.

Se sol recomanar aquest mètode com a tractament a dones que durant la menstruació sagnen abundantment.

Injeccions

Hi ha dos tipus d'injeccions: les que tenen un efecte anticonceptiu d'un mes de duració i les que tenen una duració de tres mesos.

Es diferencien pel tipus d'hormones que contenen. Les mensuals contenen estrogen i gestagen. Les trimestrals contenen únicament gestagen.

Igual que altres mètodes hormonals, els ha de prescriure un/una professional

Implants

Consisteix en la implantació davall la pell de petites càpsules de silicona que contenen un preparat hormonal (progesterona) que anul·la la ovulació. S'implanten al braç i duren entre 3 i 5 anys.

Diafragma

És un caputxó de cautxú flexible i de forma circular que cobreix el coll de l'úter i impedeix el pas dels espermatozous. S'ha d'untar de crema espermicida per a augmentar la seva eficàcia.

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts