Banner_Sexualitat

Tots els mètodes anticonceptius

Que són els mètodes anticonceptius?

Imagen_/documents/39310/2709450/Resumen+anticonceptius.jpg/22aab1a0-60c2-097c-0145-f46e730f7427?t=1713941137139

Els mètodes anticonceptius són mesures o dispositius utilitzats per prevenir l'embaràs com a resultat de relacions sexuals. Existeixen diversos tipus, cadascun amb les seves pròpies característiques i nivells d'eficàcia. Aquí hi ha una descripció general:

- Mètodes de barrera: Impedeixen que els espermatozoides arribin a l'òvul. Inclouen preservatius masculins i femenins, i barreres de latex.

- Anticonceptius hormonals: Alteren el cicle menstrual per prevenir l'ovulació. Inclouen píndoles anticonceptives, pegats, injeccions, implants subdèrmics i anells vaginals.

- Dispositius intrauterins (DIU): Són petits dispositius inserits a l'úter. Poden ser de coure (no hormonal) o alliberar hormones.

- Mètodes naturals o de consciència de la fertilitat: Impliquen el seguiment dels signes de fertilitat del cos per evitar el sexe durant els dies fèrtils.

- Esterilització: Inclou la lligadura de trompes i la vasectomia . Són mètodes permanents.

Cada mètode té les seves avantatges, desavantatges, i nivells d'eficàcia i és important considerar les necessitats individuals i l'assessorament mèdic en triar el més adequat.

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts