Banner_Dudas

Voluntariat a Mallorca

Voluntariat a Mallorca

HEADER voluntariat a Mallorca

Voluntariat: acció lliure i altruista per la qual una persona realitza una prestació o un servei a favor de la societat sense contraprestació econòmica, en el marc d'una entitat de voluntariat. Pot consistir en accions concretes puntuals i/o en una activitat de continuïtat en el temps, però sense la necessitat de formar part en accions a llarg termini.

Les entitats amb qui es realitza el voluntariat han de proporcionar la formació necessària, tant bàsica com específica, per al correcte desenvolupament de les seves activitats, i han de facilitar la participació de les persones voluntàries en l'elaboració, el disseny, l'execució i l'avaluació dels programes en què intervinguin i, en la mesura que ho permeti la normativa d'aplicació, en els processos de gestió i presa de decisions.

La descripció de les tasques, l'horari, les responsabilitats i els compromisos adquirits han de figurar en l'acord d'incorporació, que signaran ambdues parts.

L'entitat ha de facilitar una acreditació que habiliti i identifiqui la persona voluntària per a desenvolupar la seva activitat i han de garantir l'expedició d'un certificat en què s'indiquin la durada i les activitats efectuades als programes en els quals s'ha participat.

Vols fer un voluntariat - ser voluntari/tària?

Qualsevol persona pot adreçar-se directament a l'ONG, associació o administració a la qual vol fer el voluntariat  o contactar-hi amb entitats intermediàries.

Entitats intermediàries

Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears - PLAVIB organització sense ànim de lucre d'àmbit autonòmic.
+ informació: Casal d'Entitats Isabel Rosselló i Girart; c. de Felip II, 17, 3r pis, Palma. Telèfon gratuït, 900 102 979.
Cercador de voluntariat PLAVIB

Plataforma del Voluntariat d'Espanya. Amb l'aplicació Voluncloud ajuda a connectar directament persones voluntàries i demandants d'ajuda o de serveis de voluntariat. És necessari registrar-s'hi. Permet consultar ofertes i rebre propostes.

Cos Europeu de Solidaritat. Iniciativa de la Unió Europea amb l'objectiu de crear oportunitats perquè joves de 18 a 30 anys realitzin voluntariat o col·laborin en projectes als seus propis països o a l'estranger.
Els projectes podran tenir una durada compresa entre dos mesos i un any; en general, es desenvoluparan dins dels estats membres de la Unió Europea.
+ informació: Àrea d'Europa del Servei de Joventut del Govern Balear. Velòdrom de les Illes Balears c. de l'Uruguai s/n 1er pis. Tel. 971 17 89 17.

Voluntariat UIB

Portal del Voluntariat. Obert a la participació de la comunitat universitària i d'exmembres. Cal registrar-s'hi com a usuari/usuària per a conèixer les demandes de voluntariat de les entitats i poder participar-hi.

Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat. Adreçada a la comunitat universitària.
+ informació: Telèfon, 971 25 97 18; Campus de la UIB, edifici Cas Jai, Ctra. de Valldemossa km 7,5.

Voluntariat lingüístic. Adreçat tant a estudiants universitaris internacionals com locals. És necessari inscriure-s'hi.

Voluntariat a serveis/administracions públiques

Voluntariat de Protecció Civil de les Illes Balears. Consisteix a col·laborar de forma regular amb les diferents administracions de les Balears en tasques de salvament de persones i béns afectats per sinistres o calamitats públiques, així com en la seva prevenció. Requisits: a partir dels 18 anys, i realitzar un curs bàsic de 30 h en horari no lectiu.
+ informació 112 Illes Balears Tel. 971 17 77 00

Agrupació de Protecció Civil de Palma

Voluntariat Educatiu. Adreçat a persones a partir de 18 anys i certificat negatiu d'antecedents per delictes sexuals. Segons la funció que s'hagi de realitzar als centres educatius s'hauran de complir altres requisits.
Les persones interessades han de contactar amb el centre educatiu al qual vulguin fer el voluntariat.
+ informació: Servei de Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació; c. del Ter, 16, ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster), Palma. Tel. 971 17 77 82

Voluntariat per la Infància Adreçat a persones majors d'edat amb certificat d'antecedents penals, entre d'altres requisits. El programa es desenvolupa amb els nins i les nines residents a la Llar d'Infants oferint una activitat concreta grupal o un acompanyament a un infant o grup de germans fora del centre.
+ informació: Direcció Insular de Menors i Família del Consell de Mallorca. Llar del Menor; c. del General Riera, 67, Palma. Tel. 618180106

Reconeixement del Voluntariat

VOL+ programa de la Plataforma del Voluntariat d'Espanya. Certifica les competències assolides fent voluntariat. Amb aquest segell les persones voluntàries podran enriquir el seu currículum o provar, a l'hora de sol·licitar feina, els coneixements i l'experiència que han adquirit en exercir la tasca solidària.

Certifica+ "segell de qualitat" impulsat per la Plataforma del Voluntariat d'Espanya  que es basa en la formació per competències i s'aplica a les accions formatives sobre voluntariat que s'imparteixen dins i fora de la seva xarxa.

Reconoce agrupa en una xarxa nacional les organitzacions que impulsen el reconeixement de les competències i les habilitats obtingudes a través de l'acció voluntària i que milloren l'ocupabilitat. Desenvolupen un sistema en línia d'acreditació no formal de l'acció voluntària. app.reconoce.org

Més informació i legislació:

Llei 45/2015, de 14 d'octubre, de voluntariat

Llei del Voluntariat de les Illes Balears (Llei 11/2019, de 8 de març- BOIB núm. 34 de 2019)

Reglament del Voluntariat de l'Ajuntament de Palma

Llei del tercer sector d'acció social

Guies PLAVIB: Vull fer voluntariat i Feim Voluntariat

Guia fàcil per entendre la Llei del voluntariat en 5 passes

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Actualitat sobre Oci

Publicador de continguts