Publicador de continguts


Pots aturar-ho


13 de maig de 2024

S'ha publicat a Internet una fotografia de contingut sensible sense el teu consentiment?
En cas que la resposta sigui sí, actua per a aturar-ho.

La difusió de fotografies, vídeos, àudios de caràcter sexual o violent sense el consentiment de les persones afectades posa en alt risc els seus drets i llibertats.

Per a actuar ràpidament i evitar la difusió massiva d'aquesta mena de continguts, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha establert un canal prioritari de retirada de continguts sensibles

Aquí et proporcionem les passes que has de seguir si et trobes en una de les situacions esmentades:

1. Cal descriure'n les circumstàncies: en la teva reclamació, detalla les circumstàncies en les quals es va produir la difusió no consentida de les imatges o el contingut. És essencial proporcionar-ne tota la informació rellevant.

2. Identificar la persona afectada: Indica si la persona afectada és víctima de violència de gènere, abús o agressió sexual, assetjament o un altre tipus de vulnerabilitat, com ser menor d'edat, tenir discapacitat o malaltia greu, o estar en risc d'exclusió social.

3. Proporcionar enllaços o perfils: copia i aferra els enllaços als webs o identifica clarament els perfils socials a través dels quals s'estan difonent els continguts sensibles.

4. Accions legals: si has pres mesures legals, com a denúncies a les autoritats policials, proporciona detalls sobre les instàncies administratives o judicials específiques i els procediments en curs.

5. Limitació de la difusió: si has intentat limitar la difusió de les dades personals, identifica clarament els proveïdors de serveis, com les xarxes socials, portals de vídeo o blogs, als quals t'has dirigit.

6. Documents rellevants: tramet, adjunts, tots els documents que consideris rellevants per a donar suport a la teva reclamació. Això pot incloure captures de pantalla o evidència que demostri la difusió de les imatges.

Important! Tingues en compte que l'AEPD no podrà ajudar-te si les imatges s'estan difonent a través d'aplicacions de missatgeria o enviament privat en xarxes socials.

Ets menor d'edat? Si ets menor d'edat i et trobes a Espanya, dirigeix-te a l'Agència de Protecció de Dades.

A més, recorda que també pots contactar directament amb les plataformes en les quals s'estan difonent els continguts, com Bing, Bloguer, Dailymotion, Facebook, Flickr, Google, Instagram, Snapchat, Tumblr, Twitter, Wordpress, YouTube, i demanar-los que retirin els continguts inapropiats

Des de PalmaJove ens unim al repte #PuedesPararlo. Fes tu el mateix i mostra el teu rebuig a la difusió de contingut sensible. 


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts