Publicador de continguts


Què has de saber si vols fer feina a l'estiu, però encara no tens els 18


2 de maig de 2024

Si estàs pensant fer feina aquest estiu i encara no tens complerts els 18 anys, tenim alguns consells que poden ajudar-te a iniciar aquesta experiència. Segueix llegint i després ens dius si necessites més ajuda.

 

1. Planifica abans de res

 

Abans de llançar-te a la recerca de feina, és important que et preparis per als esforços que se't posen al davant. Aquí tens alguns passos per a començar:

Decideix en quin àmbit vols treballar. Potser t'agradaria atendre en una tenda, servir begudes i menjars o repartir publicitat. Selecciona els sectors coneixent els requisits específics i adapta la teva candidatura al màxim.

Completa el teu CV, Ja que cada sector és diferent. També ho hauria de ser el CV que els enviïs. De qualsevol manera el teu currículum hauria de destacar les habilitats més rellevants que tens perquè l'empresa les identifiqui com a beneficioses. Si no saps quines són les teves habilitats o creus que no en tens, contacta amb nosaltres per a ajudar-te a identificar-les. T'asseguram que tothom en té.

 

2. Coneix els canals de recerca de feina

 

Registrar-se en borses de feina i en webs d'ofertes de feina és una de les vies per a iniciar la recerca. Des que compleixes els 16 anys pots inscriure't a serveis públics amb assessorament i ofertes de feina com el SOIB o PalmaActiva. Amb aquesta ajuda podràs veure ofertes i fer la inscripció a les que més t'interessin.

També considera l'autocandidatura, que és fer arribar el teu currículum a les empreses a les quals t'agradaria fer feina, encara que no tenguin un procés de selecció obert. Potser en uns dies o unes setmanes poden necessitar algú i el teu perfil hi encaixa. I no oblidis el networking: moltes oportunitats no es publiquen a Internet. Parla amb gent; els teus contactes són els millors recomanadors.

 

3. Enfoca't cap a les feines amb més demanda

 

A l'estiu, algunes feines són més populars i compten amb un grapat ampli d'ofertes.

  • Comerç: Si t'agrada l'ambient de les botigues, pots ser dependent/ta, reposador/ra o promotor/ra de productes cap als clients.
  • Hoteleria i turisme: A Mallorca, és un sector amb moltes opcions, així que com a cambrer/ra, ajudant/ta de cuina o recepcionista pots tenir oportunitats.
  • Logística: Repartir comandes o preparar-les pot ser una feina que també et plantegis.

Igualment has de saber que hi ha empreses que esperen contractar persones que ja hagin complert els 18 anys. No et desanimis, volem ajudar-te a trobar opcions.

Tens tot un llistat d'empreses de Mallorca a les quals enviar el currículum i amb què poder contactar durant les pròximes setmanes.

 

4. Prepara't per a l'entrevista

 

Si et criden per una entrevista, podràs posar en pràctica alguns consells que et facilitam.

 

5. No ho deixis per al darrer moment

 

Ja hi ha molts de processos de selecció iniciats. Les empreses planifiquen la seva plantilla d'estiu amb temps. Així que no esperis a darrera hora per a iniciar la recerca de feina.

 

6. Accedeix a una feina legal

 

Com que pot ser que sigui la teva primera feina, hi ha unes normatives que s'han d'aplicar i complir.

El contracte serà el document que et vincularà amb l'empresa i defineix les condicions amb què duràs a terme la feina. Consulta les característiques i els tipus de contractes que hi ha.

Per a iniciar-te en una feina com a menor d'edat, amb 16 o 17 anys, hauràs de tenir el consentiment de pare, mare o tutor legal, qui també haurà de firmar el contracte de feina. Hi ha molt pocs casos que siguin joves emancipats i no necessitin aquest permís.

També hi ha limitacions importants en la dedicació que pots fer. Principalment no pots fer feines nocturnes; és a dir, entre les 22 h i les 6 del matí. Tampoc es poden fer més de 8 hores diàries, i un màxim de 40 a la setmana. Per tant, no es permet fer hores extra a menors d'edat. Ah, i si fer feina és important, també ho són els dies lliures, que com a mínim hauran de ser de 2 dies ininterromputs.

Si és la primera vegada que treballaràs necessitaràs el número d’afiliació a la Seguretat Social. Serà únic durant tota la teva vida i t'identificarà en els contractes que signis i en les sol·licituds per a rebre prestacions, subsidis o pensions. Les empreses poden sol·licitar-ho en incorporar un nou treballador, però també ho pots demanar a través del portal de la Seguretat Social.

 

7. Compta amb suport

 

Si tens més preguntes o necessites ajuda en la recerca et convidam a escriure'ns a Palmajove i definir amb tu el procés per a aspirar a un lloc de feina per a aquest estiu a Mallorca.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts