Publicador de continguts


15 consells per a afrontar els exàmens


30 de novembre de 2023

El teu futur ens importa i des de Palmajove et volem ajudar a aconseguir els teus objectius i propòsits a nivell acadèmic. És per això que aprofitam el recent inici del curs escolar per a parlar-te de la importància dels hàbits i de les tècniques d'estudi per a tenir bons resultats i rendiment.

Compartim alguns consells i pautes sobre hàbits i tècniques d'estudi amb l'objectiu que els puguis aprendre i entrenar-t'hi. I t'animam a llegir i revisar els que tu ja coneixes i empres, i que provis i posis en pràctica els que consideris que et poden ser útils.

Encara hi ets a temps. Ara és molt bon moment per a posar-t'hi per a aconseguir l'èxit i bons resultats acadèmics!

1. Organització: fes una llista i planifica les tasques; crea un horari d'estudi. Això t'ajudarà a tenir una visió clara de les teves responsabilitats i a evitar deixar les coses per al darrer moment.

2. Espai d'estudi: troba un lloc tranquil i ben il·luminat per a estudiar. Assegura't que estigui lliure de renous i distraccions (com ara telèfons mòbils o la televisió...), per a afavorir la concentració.

3. Preparació de material: abans de començar a estudiar, assegura't de tenir tot el material que necessites: llibres, apunts, bolígrafs, i qualsevol altre de relacionat amb la matèria.

4. Establir metes clares: defineix els teus objectius d'estudi i fes un seguiment del teu progrés. Això et motivarà i et donarà una sensació de compliment quan aconsegueixis les teves metes.

5. Prova diferents mètodes d'estudi i empra les tècniques que et siguin més efectives:

  • Subratllar i prendre apunts: utilitza colors per a subratllar informació important i pren apunts breus mentre llegeixes.
  • Resumir: resumeix els continguts importants en les teves pròpies paraules per a ajudar a la comprensió.
  • Flashcards: crea targetes amb preguntes i respostes per a repassar conceptes clau.
  • Estudi actiu: en lloc de llegir passivament, intenta explicar el que has après com si ho anassis ensenyant a algú altre.
  • Pomodoro: utilitza la tècnica Pomodoro (25 minuts d'estudi seguits de 5 minuts de pausa i, després de 4 cicles seguits, s'allarga el temps de pausa a 15-20 minuts) per a mantenir-te concentrat i productiu.


6. Descans i autocura: és important descansar prou i cuidar de la teva salut física i mental. Fer exercici, dormir bé i menjar t'ajudarà a millorar la teva concentració i el teu rendiment acadèmic.

7. Demana i cerca ajuda: no tinguis por de fer preguntes als teus professors o companys si tens dubtes. També pots utilitzar recursos de suport com llibres de text, llocs web educatius o tutorials en línia per a aclarir conceptes, centres o serveis que et puguin oferir reforç o suport escolar...

8. Gestió del temps: aprèn a prioritzar les teves tasques i a evitar posposar-les (procrastinació). La planificació eficaç et permetrà utilitzar el teu temps de manera més productiva.

9. Motivació i recompenses: estableix recompenses per a tu mateix després de complir les teves metes d'estudi. Celebrar els teus èxits, grans o petits, pot ajudar a mantenir la teva motivació.

10. Revisió constant: no deixis que les coses s'acumulin. Revisa els teus apunts i els materials regularment, en lloc de deixar-ho o fer-ho tot al darrer moment abans dels exàmens.

11. Manté l'equilibri: és important tenir un equilibri entre l'estudi i la vida social. No et "sobreexplotis" i dedica temps a les teves aficions i a estar amb amics i família.

12. Fomenta la curiositat: no només aprenguis per a aprovar els exàmens, sinó per a entendre i gaudir dels temes i coneixements. La curiositat és una gran motivació per a l'aprenentatge.

13. Adapta't al teu estil d'aprenentatge: cada persona té un estil d'aprenentatge diferent. Descobreix com aprens millor (visualment, auditivament, fent) i adapta les teves tècniques d'estudi a aquest estil.

14. Estudi en grup: estudiar en grup pot ser útil per a aclarir dubtes i veure diferents perspectives sobre un tema. Però assegura't que el grup no sigui una distracció. Combina estudi individual i en grup.

15. Persistència: l'estudi pot ser desafiador en ocasions. La persistència és clau per a superar els obstacles i aconseguir els teus objectius acadèmics. Recorda que cada persona és diferent, i el que funciona per a un estudiant pot no funcionar per a un altre. Experimenta amb diferents tècniques d'estudi i hàbits per a trobar els que millor s'ajustin a les teves necessitats. El que és important és mantenir una actitud positiva i estar disposat a aprendre i millorar constantment.

Vols saber-ne més? 

Articles sobre hàbits i tècniques d'estudi:

 

 


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts