Publicador de continguts


Matricula't a una FP


28 de maig de 2024

La Formació Professional (FP) és un dels estudis per a aprendre habilitats pràctiques i coneixements tècnics per a accedir a feines de manera molt especialitzada. Les modalitats presencial i dual intensiva són especialment valorades per la seva combinació d'educació teòrica i pràctica en entorns reals de treball.

A partir d'ara ja pots conèixer tots els cicles d'FP que s'oferiran a les Illes Balears, en centres públics, concertats i privats reconeguts. Empra el cercador d'oferta formativa per a saber en quins centres i quines especialitats són les que més t'agraden.

Accedeix al cercador de cicles d'FP a les Illes Balears

 

Procés de sol·licitud telemàtica


El procés d'admissió per a la FP a les Illes Balears es durà a terme en línia entre el 3 i el 28 de juny. Aquesta és la convocatòria ordinària, per la qual cosa és important complir totes les dates i els requisits establerts per a garantir l'admissió. Després hi haurà un segon tràmit d'admisió del 29 d'agost al 4 de setembre, però ja només amb les places vacants.

Preferències d'admissió
Durant el procés de sol·licitud, podràs indicar per ordre de preferència, fins a un màxim de 5 opcions per a FP Bàsica, i de 9 opcions per a FP de Grau Mitjà i de Grau Superior. És important triar bé els centres i horaris que s'ajustin millor a les teves necessitats i disponibilitat.

Identificación necessària

Per a poder realitzar la sol·licitud, és recomanable comptar amb un dels dos mètodes d'identificació: l'usuari del GESTIB o el sistema Cl@ve. Aquests sistemes garanteixen la seguretat i la validesa de les sol·licituds. També es pot fer el tràmit anònimament, però en aquest cas hauràs d'anar al centre educatiu per a entregar la sol·licitud signada i la documentació requerida.

Mètodes d'Identificació: GESTIB i Cl@ve
  • GESTIB: És la plataforma de la Conselleria d'Educació on fas el seguiment de les teves matrícules, notes i qualsevol notificació important.
  • Cl@ve: És un sistema d'identificació electrònica que facilita l'accés als serveis públics. Amb Cl@ve, podràs gestionar de manera segura els teus tràmits, sigui ara per a la matrícula d'FP o per a moltes sol·licituds d'altres àmbits.

 

Publicació de sol·licituds admeses

 

El dia 8 de juliol es publicarà una llista amb les dades de totes les persones sol·licitants, però sense adjudicar cap plaça. Això permetrà verificar la informació i, en cas d'haver-hi alguna errada, tendràs 3 dies per a reclamar, rectificar i revisar les dades.

 

Adjudicació i matrícula

 

Després se'n publicarà ja el llistat definitiu i l'adjudicació de places. Serà en aquest moment quan hauràs de fer la matrícula, els dies 17, 18 i 19 de juliol, directament al centre educatiu en què t'hagin assignat plaça. 

Per a assegurar-te de no perdre't cap passa del procés, pots consultar el calendari complet del procés d'admissió. És essencial seguir aquest calendari per a complir amb la sol·licitud.

Consulta'n el calendari d'inscripcions

 

Necessites parlar amb algú perquè t'ajudi a decidir el teu futur?

 

Els Punts d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP) estan disponibles per a oferir-te suport durant tot el procés. Pots concertar-hi una cita o escriure'ls per a obtenir més informació i ajuda personalitzada. Els POAP t'ajudaran a resoldre dubtes i a guiar-te en la tria del teu camí.

 

I què passa si no obtens plaça en aquest procés?

 

Sabem que quedar-se sense plaça pot ser un poc desanimant. Si aquesta situació et passa no s'acaba el món, i s'obrin noves opcions. Com hem dit, al setembre podràs sol·licitar les darreres places vacants d'FP amb la segona fase de matriculació.

A més, també tens una alternativa amb els estudis a distància de l'FP virtual, ja que les inscripcions generals d'aquests estudis comencen el 30 d'agost. Si ja saps que per disponibilitat d'horaris o tipus d'estudis s'adapta millor a tu, aquesta és l'opció per a la qual hauràs de fer la matrícula per al curs 2024-25.

I finalment, pots comptar amb la nostra atenció i ajuda perquè cerquem si hi ha opcions de formació que et puguin interessar i agradar. Tindràs un assessorament personalitzat sobre formació i/o feina segons els teus objectius professionals.

 

FP a tot Espanya

 

Tal vegada vols conèixer altres estudis d'FP que es fan. Amb el cercador TodoFP accediràs a tots els cicles formatius que es fan arreu d'Espanya.

Estudis d'FP a Espanya 

Per a fer la matrícula, cada comunitat autònoma té uns terminis; consulta'ls i comprova la manera de fer els tràmits.

Terminis d'inscripció a les diferents comunitats autònomes

 

Ara és moment d'FP

 

Seguir el procés correcte d'admissió a la Formació Professional a les Illes Balears és clau per a assegurar que l'any que ve et puguis formar d'allò que vols i encaminar-te cap al món laboral. Planifica bé les teves preferències i estigues al corrent de les dates clau.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts